Services A

Wie ben ik?

Cliënte: “Hoe kan het nu, dat ik na twee sessies met jou, al meer bereikt heb dan met die tientallen therapieën die ik in mijn leven al uitgeprobeerd heb zonder het gewenste resultaat?”
 
Meestal is mijn antwoord een bemoedigende en dankbare glimlach….

Coach – Therapeut
Ik zal mij voorstellen; daarin ligt meteen het antwoord op bovenstaande vraag deels besloten. Mijn naam is Katelijne Vermeulen (1961). Mijn opleiding Filosofie en Godsdienstwetenschappen heb ik afgerond aan de Universiteit te Leuven in België.
Aansluitend ben ik als docente aan het werk gegaan in verschillende landen binnen de EU. Tot aan de dag van vandaag sta ik nog voor de klas. Ik heb zowel pubers als volwassenen onderwezen en individueel begeleid. Dat ik in die tientallen jaren vele en een breed scala aan menselijke problemen ben tegen gekomen, moge niet verwonderlijk zijn.
Gaandeweg mijn leven heb ik talloze cursussen en opleidingen gevolgd. Maar de belangrijkste basis voor mijn therapeutische professie is geweest de Opleiding tot Polyenergetisch Therapeut. Ik prijs mij bijzonder gelukkig dat ik na jaren hard werken eigenaar ben geworden van deze baanbrekende opleiding die mijn leven zo’n belangrijke wending heeft gegeven.
In deze opleiding heb ik geleerd werkelijk Harts verbinding met de ander te kunnen maken, je werkelijk te kunnen verplaatsen in de ander, met hart en ziel in de belevingswereld te kruipen van je client. Het verschil maakt dat ik niet met wachtlijsten werk, bij dringende problematieken pak ik het zelf aan of bij gebrek aan ruimte bemiddel ik door aan een betrouwbare en deskundige therapeut elders in het land, maar in de buurt van je woonplaats. Ik werk niet volgens vaste protocollen aangeleerd door professoren, of boekenwijsheid. Ik vertrouw op mijn aangeleerde deskundigheid en ik of mijn clientèle zijn daar nog nooit in teleurgesteld.
Hoewel de ervaringen met de reguliere geneeskunst verschillend kunnen zijn (ook binnen de complementaire zorg overigens) werk ik nooit buiten de reguliere geneeskunst om. Samenwerking is de totaal oplossing voor alle clientèle.

Specialisatie
Zoals alle therapeuten heb ik specifieke dominante specialisaties, waarin ik extra in geschoold ben. Systeem en Familieopstellingen is mijn favoriet, mijn ding zogezegd en vrijwel in alle therapieën maak ik gebruik van deze discipline om inzicht te krijgen in de mogelijke herkomst van problematieken. Maar ik ga hier praktisch te werk, het is niet noodzakelijk meerdere mensen hierbij in te betrekken, de cliënt zelf beschikt over voldoende informatie.