Ik ben Katelijne.

MULTI-DISCIPLINAIR COACH/THERAPEUT

EN IK HELP JE GRAAG

Een bemoedigende en dankbare glimlach

Ze vroeg mij: “Hoe kan het nu, dat ik na twee sessies met jou, al meer bereikt heb dan met die tientallen therapieën die ik in mijn leven al uitgeprobeerd heb zonder het gewenste resultaat?”

Meestal is mijn antwoord een bemoedigende en dankbare glimlach….

Coach/therapeut

Ik zal mij voorstellen; daarin ligt meteen het antwoord op bovenstaande vraag deels besloten. Mijn naam is Katelijne Vermeulen (1961). Mijn opleiding Filosofie en Godsdienstwetenschappen heb ik afgerond aan de Universiteit te Leuven in België.

Aansluitend ben ik als docente aan het werk gegaan in verschillende landen binnen de EU. Tot aan de dag van vandaag sta ik nog voor de klas. Ik heb zowel pubers als volwassenen onderwezen en individueel begeleid. Dat ik in die tientallen jaren vele en een breed scala aan menselijke problemen ben tegen gekomen, moge niet verwonderlijk zijn.

Gaandeweg mijn leven heb ik talloze cursussen en opleidingen gevolgd. Maar de belangrijkste basis voor mijn therapeutische professie is geweest de Opleiding tot Polyenergetisch Therapeut.

Ik prijs mij bijzonder gelukkig dat ik na jaren hard werken eigenaar ben geworden van deze baanbrekende opleiding die mijn leven zo’n belangrijke wending heeft gegeven.

In deze opleiding heb ik geleerd werkelijk hartsverbinding met de ander te kunnen maken, je werkelijk te kunnen verplaatsen in de ander, met hart en ziel in de belevingswereld te kruipen van je client.

IK VERTROUW OP MIJN AANGELEERDE DESKUNDIGHEID EN IK OF
MIJN CLIENTÈLE ZIJN DAAR NOG NOOIT IN TELEURGESTELD.

ELKE OPLEIDING ONDERSCHEIDT ZICH AAN
DE HAND VAN VISIE, MISSIE EN EINDDOELEN

Missie

Een opleiding heeft een missie. Hoewel er altijd raakvlakken zullen zijn bij de diverse richtingen, onderscheidt elke opleiding zich aan de hand van visie, missie en einddoelen. Wanneer die niet duidelijk zijn, weet je nooit waar je naar toe werkt en blijft het rommelen in de marge. Onze missie voor de opleiding tot Multi Disciplinair Therapeut is helder en gestructureerd, zoals de opleiding zelf en luidt als volgt:

Het opleiden tot Multi Disciplinair Therapeut door persoonlijke
ontwikkeling en ontwikkeling van therapeutische vaardigheden.

De student wordt door middel van zelfreflectie uitgenodigd kritisch naar zichzelf te kijken met als oogmerk te groeien naar een werkelijk authentiek persoon en kundig therapeut/coach.

LEES MEER

Hoewel de methodiek onder meer put uit diverse bronnen, staat zij los van religie, cultuur, leer of overtuiging, respect dat in principe alle systemen waardevolle aspecten bevatten. De therapeut leert om te gaan met zowel de mogelijkheden als de beperkingen van de therapie en heeft hierin een sterke verantwoordelijkheid.

De docenten van de opleiding zijn zich terdege bewust van de wisselwerking tussen de studenten en henzelf, en nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen proces, in de wetenschap dat ook zij voortdurend in ontwikkeling zijn. Zij zijn ten volle bereid dit leerproces met de studenten te delen, waar dit constructief en opbouwend voor het therapeutschap van de studenten is.

Polyenergetica wil een beweging worden in Nederland. Een uitgebreid netwerk van Polyenergetisch Therapeuten die in staat zijn de wachtlijsten in Nederland van in psychische nood verkerende jongeren en ouderen eindelijk in korte tijd weg te werken. Ook kunnen Polyenergetisch Therapeuten op het gebied van rouwverwerking (dood, echtscheiding, ander verlies) een betekenisvolle rol in de samenleving vervullen.

NatalievLambalgen

"Na de middelbare school ben ik het kappersvak in gegaan. Behalve het vak leren en erin werken werden ook het helder voelen, empathie en een stukje ‘therapeut/coach’ zijn aangeboord. Na een aantal jaren het mooie vak uitgeoefend te hebben ben ik voor kappersmerken trainingen en presentaties gaan geven. Gedurende die periode ben ik mijn nieuwsgierigheid in alles wat ik ‘voelde’ en ‘wist’ gaan ontwikkelen middels opleidingen in intuïtieve, spirituele ontwikkelingen en energiewerk.

Het omgaan met mensen, hun brein en lichaam bleef mij triggeren. Met name hoe het één tot het andere staat. Ik besloot daar meer in te gaan doen en startte mijn massagepraktijk, aangezien ik altijd al degene was die iedereen masseerde en collega’s erin trainde, was dat een logisch gevolg. Daarnaast ging ik aan het werk bij een uitgever die leermiddelen en examens maakt voor het onderwijs in uiterlijke verzorging, te denken valt aan schoonheidsspecialist en kapper. Heerlijk om door het land heen docenten te coachen en te trainen met onze leermiddelen en examens. Behalve dat is meedenken aan onderwijs en het maken van leermiddelen daar ook een onderdeel van.

Daarnaast gaat mijn praktijk MOOJ ook fijn door en deze heb ik verrijkt door de prachtige opleiding van Katelijne, Multi disciplinair therapeut. Een ware bekroning om nu nog meer lichaam en geest één te laten worden. Mijn liefde voor edelstenen en energiewerk combineer ik daar allemaal bij en loopt als een rode draad door alles heen.

Lesgeven en trainingen geven vind ik een waar feest. Kennis vergoten daar waar al kennis is en met mensen samenwerken die zich willen ontwikkelen en meer willen leren. Ik hoop je snel een keer te zien!"

Natalie van Lambalgen
Docente
20729409_1658842710816318_459537493459853673_n

"Katelijne is een fantastische therapeut. De combinatie van regressie, hypno, communicatie en systemisch werk maakt haar uniek in haar vak. Ze heeft mijn leven 100% veranderd in de meest positieve zin. Op alle vlakken volwassen worden en je verantwoordelijkheid dragen gun ik iedereen. Katelijne is dé go to person daarbij."

Carolien van de Kamp
Life & Business Coach