Wie is Katelijne Vermeulen?

Docente met al 40 jaar ervaring in het onderwijsveld.

Mijn verhaal

Na mijn opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven ben ik 20 jaar werkzaam geweest als docent in het basis- en voortgezet onderwijs in verschillende landen binnen de EU.

Ook deed ik ervaring op als leerling- en docentenbegeleider. Daar ontstond mijn interesse in de psyche van de mens.

De liefde

In 2002 heeft de liefde mij naar Nederland gebracht, en nadat ik de 4 jarige opleiding Polyenergetisch Therapeut in Amersfoort succesvol had afgerond ben ik daar bijna 10 jaar als docente communicatie technieken, regressie- en hypno-therapie werkzaam geweest. Een hele leerzame periode.

Eigen opleiding gestart

In 2014 ben ik gestart met mijn eigen opleiding, ‘Vermeulen opleidingen en vorming’. Ik heb in de afgelopen jaren vele Coaches en Therapeuten opgeleid; ze doen dankbaar werk in de samenleving.

Ondertussen..

Ondertussen heb ik zelf ook nog diverse opleidingen gevolgd, mijn nieuwsgierigheid naar kennis kent geen grenzen. Maar van alle opleidingen die ik in de afgelopen jaren gevolgd heb, sprak mij Familieopstellingen het meest aan. Hiermee zijn wij in staat hele snelle resultaten te boeken in het verwerven van inzicht in een scala aan problematieken. Vanwege mijn interesse in deze werkvorm heb ik nog een aantal vervolgopleidingen gedaan in het Systemisch Werk.

Deze werkvorm reikt natuurlijk veel verder dan Familieopstellingen alleen. Daarnaast heb ik kennisgenomen van een paar meter boeken over Systeem Opstellingen in een breed spectrum van toepassingen.

Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in Systeemopstellingen en alles wat daarmee annex is.

Ik heb mijn opleidingen Coach en Therapeut in 2022 beëindigd, omdat ik mij geheel wilde storten op mijn passie; Systemisch Werk.

Vanuit deze passie heb ik de opleiding Multi disciplinair begeleider systeemopstellingen ontwikkeld. ‘

‘Multi disciplinair’ betekent dat in de opleiding ook aandacht besteed wordt communicatie technieken, regressie- en hypno-therapie.

 

Deze opleiding gaat dus veel verder dan een reguliere opleiding Systeem opstellingen.

In deze opleiding worden aanvullende technieken geleerd waarmee op individueel niveau hulp kan worden verleend. Een succesvolle opstelling geeft de client een duidelijk inzicht hoe en waarom hij in deze (ongewenste) situatie is geraakt. De oplettende begeleider merkt dan vaak dat er nog persoonlijke problematieken schuil gaan achter dit inzicht die de client belemmert probleemvrij zijn leven te hervatten. In deze opleiding wordt de student technieken aangereikt die toegepast kunnen worden de client te bevrijden van belemmeringen.

De unieke kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan bij mijn opleidingen tot Coach en Therapeut en daarbij brede ervaring rondom Systeem Opstellingen heb ik samengebracht in de opleiding Multi-disciplinair begeleider opstellingen.

Door mijn vakmanschap, kennis en gedrevenheid is het een unieke en veelzijdige beroepsopleiding op HBO werk- en denk-niveau.