Opleiding Systemisch Begeleider Opstellingen

Ja ik heb interesse!

Ben jij die professionele coach of therapeut die het verschil wil maken voor je cliënten?

Wil jij je verdiepen in zowel de psyche als het lichaam van je cliënten?

En wil jij leren om systemische opstellingen met verschillende werkvormen te begeleiden?

En verrassende inzichten ontdekken die je cliënten de blinddoek doet afdoen waar ze hun hele leven mee hebben rondgelopen?

Je cliënten zijn onbenutte potentieel bewust maken?

Dan is de gespecialiseerde opleiding Systemisch Opstellingen perfect voor jou: Na een jaar ben je Professioneel Systemisch begeleider en kun je op vele manieren systemen doorgronden en patronen herkennen en transformeren.

De opleiding is uniek en past perfect bij je, omdat je start met een introductiedag met Katelijne. Je gaat onder haar ervaren begeleiding eerst op zoek naar jouw persoonlijke werkpunt voor de komende twaalf maanden.

Opleiding Systemisch Begeleider Opstellingen

De opleiding bestaat vervolgens uit:

Start met een live introductiedag.

1 x per 3 weken 2 lesdagen achter elkaar op donderdag en vrijdag live in Apeldoorn (theorie en praktijk).

Tijdens de theoretische live dagen worden de theorie verduidelijkt aan de hand van het beschikbaar gestelde lesmateriaal en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen

Tijdens de live momenten ga je in een kleine groep met Katelijne praktisch aan de slag met medestudenten en je leert zelf opstellingen te begeleiden

Waar is de opleiding?

Live introductiedag en de praktijkdagen vinden plaats op de opleidingslocatie van Katelijne Vermeulen. Het adres is Molenstraat 1 (3e verdieping), 3711 XG te Apeldoorn. Op 10 minuten wandelafstand van het treinstation van Apeldoorn.

Wat kost de opleiding?

De opleiding, inclusief live introductiedag, kost nu €5499,-*

Bij betaling in termijnen betaal je 12x €460,-*

(*) Vrijgesteld van BTW

In januari 2025 zijn er nog plekken beschikbaar.

Opleiding Systemisch Begeleider Opstellingen

Wat leer je precies tijdens de opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je als professional systemen te doorgronden, destructieve patronen en onbenutte potenties in het systeem te herkennen en te transformeren.

Je leert werken met tal van systemen waartoe wij behoren; denk maar aan je lichaam als systeem, je gezin van herkomst, je huidige gezin en je innerlijke delen. In al deze systemen gaat het om verbinding en gelden universele wetmatigheden en behoeften. Wetmatigheden en behoeften waarvan je cliënt geen besef had, totdat jij als professioneel begeleider hen daarvan bewust maakte.

Erbij horen

Ordening

Balans tussen geven en nemen

De mens loopt geblinddoekt door het heden en mag slechts raden wat hij ondergaat. Pas na een geslaagde opstelling valt de blinddoek af en begrijpt hij het ontstaan van hetgeen hij heeft ondergaan.

Je leert tijdens de opleiding verschillende technieken om te werken met systemen:

In verbeelding

Je leert werken met hypnotherapie. Aan de hand van het leren induceren van een trance, krijg je toegang tot het onbewuste en onderbewuste. Daar waar verborgen beelden en informatie ligt. In hypnotherapie krijgen we toegang tot onze verborgen familie en verborgen verbindingen.

Met tafelopstellingen

Hier leer je het verborgene zichtbaar neer te zetten. Het beeld van de ziel wordt neergezet met o.a. poppetjes, dieren, tekeningen, etc. waar je onmiddellijk patronen leert (h)erkennen.

Met plaatsankers

Veel coaches en therapeuten werken al één op één, maar met plaatsankers leer je ook één op één opstellingen te begeleiden.

Met representanten

Hier leer je te werken met het ‘wetende veld’. Representanten geven weer wat zij op de plek ervaren. Je maakt in principe een levende foto van een innerlijk beeld.

Met regressie

Regressie betekent teruggaan in de tijd. Met regressie ga je op zoek naar de oorsprong van een klacht of probleem. Met regressie ga je ook op zoek naar het verborgen goud in de persoon zelf en in de voor-ouderlijn.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de groep maximaal?

De groep bestaat uit maximaal 13 personen. Als de groep groter wordt kan ik niet de persoonlijke aandacht geven die elke student verdient.

Wat zijn de lestijden?

De lestijden zijn van 10.00 uur ’s ochtends tot 16.00 ’s middags. Rond 13.00 uur is er een lunchpauze voorzien van ca. 45 minuten. ‘s ochtends en ‘s middags is er korte koffie/ theepauze gepland van ca. 15 minuten.

Is er op de leslocatie lunch verkrijgbaar?

Binnen de leslocatie zelf is geen lunch verkrijgbaar. Maar op de begane grond kan tegen betaling een lunch gebruikt worden. Ook is op een steenworp afstand een filiaal van Bakker Bart gevestigd.

Er is binnen de leslocatie wel een magnetron aanwezig, zodat je een meegebrachte lunch desgewenst kunt opwarmen.

Wel wordt er tijdens de pauzes voorzien in kleine hapjes, maar dezen kunnen niet aangemerkt worden als vervanger van een volwaardige lunch.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Er zijn geen (verborgen) meerkosten. Alles is in de lesgeld prijs inbegrepen. Gebruik van koffie/thee wordt u kosteloos aangeboden. Het lesmateriaal en 1 één op éen sessie bij Katelijne is bij de prijs inbegrepen.

Kan ik mijn auto bij de leslocatie parkeren?

Naast de leslocatie bevindt zich een parkeergarage. Hier kun je de auto parkeren voor een dagtarief van € 4,00.

Zijn er toelatingseisen?

Er zijn geen toelatingseisen of juist ontheffingen. We beginnen bij de basis dus is er ook geen voorkennis vereist. Het is wel handig als je wat levenservaring hebt zodat je inlevingsvermogen geleerd hebt. Wij weten dat de ene op zijn 20e levensjaar al veel levenslessen heeft gehad, terwijl een ander daar 50 jaar over doet. Dus geen toelatingseisen of minimum leeftijdgrenzen.

Ga je de uitdaging en het leerzame opleiding aan?

Wil je graag aanmelden voor de opleiding?
Download hier de studie overeenkomst en stuur ons een mail naar info@katelijnevermeulen.nl met jouw studie overeenkomst.

In januari 2025 zijn er nog plekken beschikbaar.