Wat kun je er mee

Wat kun je ermee?

Bijzonder veel! Door de speciale vraagstellingen en communicatieve vormen kom je snel tot de kern van het probleem. Een belangrijke vaardigheid die je leert, is het ontdekken van de redenen en motivaties om het probleem in stand te houden. Die zijn vaak onbewust en het kan erg verrassend zijn om deze te achterhalen. Weet de cliënt eenmaal wat zijn/haar motivaties en belemmeringen zijn, dan kan er een nieuwe keuze worden gemaakt en met behulp van de Multi-disciplinaire  technieken gedrag worden gegenereerd dat deze keuze ondersteunt. Coach  worden, of … ?
Na de 1 jaar opleiding kun je als zelfstandig Coach  je eigen praktijk openen. Maar ook wanneer je geen ambities hebt om Coach te worden, is deze opleiding een prima aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en kennis.

Het diploma Multi Disciplinair Coach geeft je toegang tot de 1 jarige vervolgopleiding tot Multi Disciplinair Therapeut.

Therapeut worden, of … ?
Na de gehele opleiding gevolgd te hebbenkun je als zelfstandig therapeut aan de slag in je eigen praktijk. Maar ook wanneer je geen ambities hebt om therapeut te worden, is deze opleiding een prima aanvulling op je vaardigheden en kennis. Wanneer je met mensen werkt, bijvoorbeeld in de zorg of in het onderwijs, is deze opleiding een uitstekende aanvulling op jouw vaardigheden. Een aantal afgestudeerden gebruikt het geleerde in hun baan als bijvoorbeeld personeelsmanager, sociaal-maatschappelijk werker of onderwijsgevende. Door de dingen die je leert, krijg je een bredere kijk op jezelf, anderen en situaties; daardoor handel je als vanzelf resultaatgerichter. Je wordt in ieder geval een gelukkiger mens.

Samenwerking reguliere sector
Multi-disciplinaire  Coach of Therapeut werkt nooit in plaats van de reguliere sector, maar altijd aanvullend. Medische adviezen, voorschrijven en/of aanpassen van reguliere medicatie wordt overgelaten aan de mensen die daarvoor hebben gestudeerd, de artsen. Soms wordt geprobeerd om alternatieve therapieën een regulier smaakje te geven. Het eerste wat de Multi-disciplinair Coach/Therapeut leert, is doorverwijzen bij ook maar de geringste twijfel. Ook wordt bij lichamelijke klachten altijd geïnformeerd naar het advies van de (huis)arts of specialist.